Traumer

Krise | traumer

 

Hvis du har oplevet nogle situationer, hvor du har har været truet på dit liv, eller på din sikkerhed, eller du har overværet, at andre været det, så har du det måske sådan, at det er som om det hele stadigvæk foregår, og du er måske under påvirkning af de oprindelige traumer, selvom det hele går tilbage i tid.

 

Traumer vil ofte sætte sig som kropslige spændinger der kan give fysiske symtomer som ondt i ryggen, nakken, kvalme, svimmelhed og forstyrrelse af sansning.

 

Det kan være sådan, at generel vagtsomhed er forhøjet, og der kan være sådan, at der er knyttet stærke sansninger til.

 

Mange har det som om de ikke er i sikkerhed, og at der venter noget ubehageligt, og ukontrollerbart, som ikke kan udholdes.

 

Mange har flash backs i form af at se indre forestillingsbilleder med skræmmende indhold eller ser situationer der ikke er der i virkeligheden, hvad der medvirker til at det er svært at finde ud af hvad der er fantasi og hvad der er virkelighed, hvad der er stærkt ubehagligt.

 

Det kan være en lettelse at tale med et andet menneske. Udover samtale får mange det bedre ved at opsøge eksempelvis kranio sakralmassage eller kropsterapi, der arbejder mere direkte med kroppens hukommelse.